Feed my Vanilla! (just click )

Tuesday, September 15, 2009

I nak Balik raya! Tolong faham..

Betul kan kata orang, jauh-jauh bau wangi, dekat-dekat bau taik. hehe. Entry hari ni nak bercerita tentang my girl frens (kawan perempuan bukan buah hati). Dulu satu ketika ade la miss x ni. Masa duduk satu hostel, punye la susah nak nampak muka. Ape lagi nak ajak hang out, karok sepam dua. Walaupun kami (me and me, what can i say, multiple personality) sangat adore miss x, tapi rumours yang didengar tentang kehidupan peribadi beliau agak menggusarkan dan kadang-kadang bikin panas jugak. Kemudian, miss x menginap di luar bersama BFF nye, entiti x.

Kamu tau blood sucker? penah ade kawan blood sucker? itulah yang kami rasakn tentang kehadiran entiti x dalam schedule social kami. Sungguh annoying. Sedikit demi sedikit, miss x tidak lagi menghiraukan kami, dan kami juga boikot miss x dalam kontrak social kami sebab kami merasakan kehadiran entiti x amat tidak disenangi, seperti kencing tak lawas dan kadang kala seperti gatal-gatal akibat kelemumur. Walaupun kecil signifikasinya tapi kalau selalu bikin panas jugak la (pardon my language, baru tgk cerita bohsia semalam)

Kemudian miss x keluar dari hostel dan menetap di luar. Tapi sejak menetap di luar, asyik-asyik ajak kami menghabiskan masa bersama beliau. Berbuka bersama-sama, tengok movie bersama-sama (btw, sape nk tgk G-force in 3d sila ajak saya). Pendek kata masa yang dihabiskan semakin banyak dan boikot yang dikenakan ditarik balik. Part of us are glad that she spend her time and part of us curious about the sudden change. Tapi seperti kata orang yang disebut di atas, dekat2 bau taik, jauh2 bau wangi. Ade sesuatu yang ingin kami katakan kepada entiti x dengan kuat disini, " In your face b*tch!! You lost! wahaha >=) .. )


See, jadi perempuan memang susah. Banyak bermain perasaan dan emosi. Sebab tu la pompuan selalu cepat tua ;P

so ape kena-mengena dengan " I nak balik raya..." ?? Cuti raya kami tak sampai seminggu. Macam mana nak merapatkan silaturrahim camne T_T


Note: curse u zara n topshop! Habis peruntukan baju raya glamour i!

5 comments:

Pais Chaos said...

hishhh..macam macam...

my-yum said...

pais: bese r .. astro

TerubukMasin said...

gua akan sentiasa muda..
sbb gua lelaki..:p

my-yum said...

TerubukMasin: ye ker? makan ulam banyak ek?

Azma Alina said...

lol. jeng jeng jeng. sapa miss x i malas komen.

i just nk tgk bju raya glamour u je. kamon yam. jum beraya. hehe.